Zadenbibliotheek Steenwijk

Laatst aangepast: 23/01/2022
Je bent hier:

Leen gratis biologische zaden van groenten, kruiden en bloemen bij Zadenbibliotheek Steenwijk

Niet alleen boeken, maar ook zaden kunnen worden verzameld, uitgeleend en weer teruggebracht. Zo zijn ze voor iedereen beschikbaar. Dit gebeurt in de Zadenbibliotheek Steenwijk. De zaden worden buiten in de natuur en in je tuin gevormd, dankzij bestuivende insecten. Na de oogst kun je een deel (terug)brengen naar de bibliotheek. Zo ontstaat er een gevarieerd aanbod.

Hoe werkt het?

Je kunt zaden kosteloos lenen en het werkt vanuit 100% vertrouwen. Ook hoef je geen lid van de bibliotheek te zijn om gebruik te maken van de zadenbibliotheek. Je kiest zaden die je nieuwsgierig maken of die je graag wilt hebben.

Als je zaden leent, zaai je deze in je tuin. Van de planten die daarvan opkomen, laat je tenminste één plant bloeien en in zaad schieten. Dit zaad verzamel je en laat je drogen. Vervolgens breng je ruim een half jaar later een deel van deze zaden terug naar de bibliotheek. Je zaden worden toegevoegd aan de collectie en worden weer uitgeleend aan andere tuiniers.

Je hebt vast ook al prachtige bloemen in de tuin. Ook deze zaden kun je bij de bibliotheek inleveren. Evenals de zaden die je over hebt. Bij het brengen van zaden naar de zadenbieb noteer je het volgende op het zakje: naam van het zaad, het oogstjaar en de oogstplaats.

Zadenbibliotheek in Bibliotheek Steenwijk

De Zadenkast is altijd geopend tijdens de openingstijden van de reguliere bibliotheek. Kijk hier voor  meer informatie.

 

 

Labels:
Heeft dit artikel je geholpen?
Nee 0
Vorige: Tuinsubsidie voor het verduurzamen van je tuin
Schuiven naar boven