Klimaatcompensatie

Laatst aangepast: 09/01/2022
Je bent hier:

CO2 is een broeikasgas. De uitstoot van broeikasgassen leidt tot klimaatverandering en de gevolgen en nadelen die dat met zich meebrengt zijn al zichtbaar. Hoe minder CO2-uitstoot hoe beter dus. Je hebt zelf veel invloed op jouw CO2-uitstoot, bijvoorbeeld door de keuzes die je maakt bij de aanschaf van producten en voedingsmiddelen, de wijze van vervoer, de keuze voor een energieleverancier of de maatregelen die je neemt om thuis zo min mogelijk energie te verbruiken.

Met de CO2-voetafdruktest van Milieu Centraal kun je jouw voetafdruk bepalen. Er worden na afloop tips gegeven hoe je jouw voetafdruk kunt verkleinen. Zie daarvoor ook deze artikelen in de kennisbank.

Je kunt je CO2-voetafdruk nog verder verkleinen door te compenseren voor de CO2-uitstoot die je veroorzaakt. Dit wordt klimaatcompensatie genoemd. Er zijn tal van manieren om dit te doen. Zie hiervoor dit artikel van Milieu Centraal. Veel van de in het artikel genoemde compensatieprojecten worden in het buitenland gerealiseerd. De projecten van PlatformCOâ‚‚neutraal bevinden zich daarentegen in Nederland.

Labels:
Heeft dit artikel je geholpen?
Nee 0
Vorige: ISDE subsidie aanvragen
Volgende: Koken met inductie, wat zijn de voor- en nadelen?
Schuiven naar boven