Hoe krijg ik mijn energiekosten omlaag?

Laatst aangepast: 11/01/2022
Je bent hier:

Energie besparen met de energiecoach. Vraag een gratis advies!

Wilt u ook energie en geld besparen? Wilt u uw woning zo comfortabel mogelijk maken? En meewerken aan een beter milieu? De energiecoach kan u hierbij op weg helpen.
De energiecoach komt bij u thuis en geeft u slimme en betaalbare tips hoe u energie kunt besparen. Samen met u kijkt de energiecoach naar uw energieverbruik. Met wat kleine aanpassingen kunt u al een eind komen. Het scheelt soms wel honderd euro per jaar op uw energierekening. U houdt geld over om aan andere zaken te besteden als u bespaart op uw energiekosten.

U krijgt advies op maat

De energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers, die u advies op maat geven over energiebesparing. Ze vertellen wat u kunt doen om minder energie te verbruiken. Voor specifiek technische vragen kunnen ze doorverwijzen naar een energieadviseur.

De energiecoach komt bij u thuis

Een bezoek aan de woning duurt circa 1 tot 1,5 uur. U kunt in het gesprek met de energiecoach aangeven waar uw behoefte ligt en waar u tegenaan loopt als het gaat om energiebesparing. De energiecoaches passen hun informatie en advies aan op uw individuele situatie. U krijgt praktische informatie en tips om zelf aan de slag te gaan om energie te besparen. De energiecoach geeft geen advies over energiebesparende maatregelen aan uw woning, zoals vloer of muur isoleren of het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp. Wel kan de energiecoach met u kijken naar de mogelijkheden voor een vervolggesprek met een energieadviseur die hier wel over kan adviseren.

Zelf aan de slag met het stappenplan

De energiecoaches maken een stappenplan en daarmee kunt u direct zelf aan de slag.
De energiecoaches gaan op huisbezoek bij huurders van met name een sociale huurwoning en huiseigenaren. Het advies is gratis en onafhankelijk.

Coronaproof

Het huisbezoek vindt plaats volgens de dan geldende richtlijnen en regels van het RIVM. Er zijn ook mogelijkheden om een adviesgesprek digitaal te voeren of op een andere locatie dan bij u thuis.

Afspraak maken?

Woont u in de gemeente Steenwijkerland en wilt u ook dat er een energiecoach bij u langskomt? Meld u zich dan aan door middel het aanmeldingsformulier.

De inzet van energiecoaches is een bewonersinitiatief van de stichting Duurzaam Steenwijkerland in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en de woningcorporaties Wetland Wonen en Woonconcept.

Labels:
Heeft dit artikel je geholpen?
Nee 0
Vorige: Grootste stroomslurpers in huis
Volgende: Hoe vergelijk je het rendement van verwarmingssystemen?
Schuiven naar boven