Duurzame geldzaken

Laatst aangepast: 17/11/2022
Je bent hier:

Duurzame geldzaken

Banken en verzekeringsmaatschappijen

We hebben allemaal een bank waar ons geld op staat en een of meerdere verzekeringsmaatschappijen waar we verzekeringen hebben lopen. Banken en verzekeringsmaatschappijen beleggen het geld wat wij met zijn allen bij hen stallen. Wanneer je bewust kiest voor een maatschappij die het geld niet in wapens belegt maar in duurzame ondernemingen, kun jij een groot verschil maken.

De vraag is echter: wat zijn nu duurzame banken en verzekeringsmaatschappijen? Hiervoor bestaat de eerlijke geldwijzer. Deze beoordeelt banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen op verschillende zaken waar men in belegt, er wordt gekeken naar investeringen in klimaat, wapenhandel, mensenrecht, et cetera.

Lening isoleren en opwekken duurzame energie

De gemeente Steenwijkerland heeft een lening beschikbaar voor de inwoners die hun huis willen verduurzamen, maar die niet in aanmerking komen voor een lening op de reguliere markt. Je betaalt voor deze lening geen rente en de maandelijkse aflossing kun je betalen uit de besparing op je energiekosten. Zo maakt de gemeente het voor mensen met een laag inkomen mogelijk om daadwerkelijk te participeren in de energietransitie. Particuliere woningeigenaren die niet of nauwelijks over financiële middelen beschikken, hebben bijna geen mogelijkheden om de energietransitie vorm te geven. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Steenwijkerland.

Zoek je geld om je woning te verduurzamen? Je kunt tegenwoordig bij steeds meer banken terecht als je het niet uit je eigen zak kunt betalen. Er zijn banken die een rentekorting geven om zo hun klanten te stimuleren hun woning te verduurzamen. Ze leiden hun adviseurs op zodat zij hun klanten beter kunnen begeleiden bij het nemen van duurzame maatregelen.
Banken geven ook tips om te verduurzamen en bieden groene leningen aan.

Wil je geld lenen om energie te besparen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Wist je dat …?

Wist je dat je van een leeg drinkpak heel makkelijk een eigengemaakt origineel portemonneetje kan maken? Leuk om samen met kinderen te doen en een echt recycle product!
Een filmpje kan je hier vinden.

 

Labels:
Heeft dit artikel je geholpen?
Nee 0
Vorige: Duurzame begrafenis of crematie
Volgende: Duurzame materialen voor je klus of verbouwing
Schuiven naar boven